Sosyal Medya

Güncel

Ankara’da güçlü bir erken seçim lobisi var!

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi Ankara'da erken seçim isteyen ciddi bir lobinin faaliyet yürüttüğünü iddia etti.



 Abdülkadir Selvi bu lobinin faaliyet alanına evvela CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile baÅŸladığı ama olumsuz yanıt alınca umutlarını BaÅŸbakan Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli'ye baÄŸladığını iddia etti.

Yazının İlgili Kısmı

Görüşme kararı MYK’da alınmıştı ama son anda açıklanan kulisler bir anda hareketlendi. 
 
Binali Yıldırım - Devlet Bahçeli görüşmesi gerçekleÅŸene kadar ayaküstü onlarca senaryo yazıldı. Kimi erken seçimi ilan etti, kimi Menbiç’e girmek üzere olduÄŸumuzu savundu. En mütevazısı Sincar’a harekât yapılacağını söyledi. 
 
BaÅŸbaÅŸa gerçekleÅŸen görüşmeden sonra BaÅŸbakan, “TelaÅŸ etmeye gerek yok. Nezaket ziyaretiydi” dedi. Tüm senaryolar boÅŸa mı çıktı? 
 
Tam da öyle deÄŸil. Çünkü 45 dakika süren görüşmede BaÅŸbakan, Afrin’deki son durum, Suriye’deki geliÅŸmeler ve Sincar’la ilgili MHP Lideri’ne bilgi verdi. Görüşmede her ÅŸey vardı ama en çok merak edilen konu yoktu. Erken seçim gündeme gelmedi. 
 
Zaten görüşmeden kısa bir süre önce MHP grubunda konuÅŸan Bahçeli, “Zamanında yapılan, yapılması gereken seçimlerle Türkiye nefes alacak, önünü görecektir” demiÅŸti.
 
Ankara’da güçlü bir erken seçim lobisi var. Önceleri umutlarını CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a baÄŸlamışlardı. Yerel seçimlerde AK Parti’nin oyunun düştüğünü belirterek, CumhurbaÅŸkanlığı ve milletvekili seçimlerinin öne çekilmesi gerektiÄŸini savunuyorlardı. ErdoÄŸan bu senaryolara prim vermeyip, ”Seçimler zamanında yapılacak” diye kestirip atınca gözlerini Bahçeli’ye çevirmiÅŸlerdi. Bahçeli’nin Ecevit ve Yılmaz’la koalisyon ortağı olduÄŸu sırada sürpriz bir ÅŸekilde 3 Kasım 2002 seçimlerine gidilmesi kararını hatırlatıp, ”Bahçeli, sonbaharda seçim kararı alabilir” diyorlardı. Erken seçim tezlerinden birini de Ä°YÄ° Parti oluÅŸturuyordu. Bahçeli’nin Ä°YÄ° Parti’nin seçimlere katılmasını önleyecek bir tarihte erken seçim kararı alacağını savunuyorlardı. Hem ErdoÄŸan hem Bahçeli, erken seçim lobisinin umutlarını boÅŸa çıkardı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.